-
MMS + aktywatory
- Parametry
Chloryn sodu (MMS) wraz z szeregiem różnych aktywatorów. Głównym przeznaczeniem środków z MMS jest dezynfekcja.
Produkt badany laboratoryjnie.
Chloryn sodu (MMS) z aktywatorem
MMS
Chloryn sodu, zwany równieżMMS to substancja chemiczna, która składa się z chlorku sodu (NaCl) i kwasu cytrynowego, które są mieszane w roztworze wodnym. MMS ma wyraźne właściwości utleniające i bakteriobójcze — w odpowiednich stężeniach może zabijać lub hamować wzrost bakterii, w tym patogenów. Chloryn sodu znajduje zastosowanie w procesach uzdatniania i dezynfekcji wody. Jest to także środek stosowany do dezynfekcji różnych powierzchni.
Aktywatory w naszym asortymencie
Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą — dostępny jest u nas między innymi płyn Lugola oraz kwasy solny, cytrynowy i mlekowy, które są substancjami działającymi jako aktywatory w różnych procesach chemicznych lub przemysłowych:
• Kwas solny (kwas chlorowodorowy, HCl):
Jest często wykorzystywany jako katalizator w różnych procesach chemicznych, takich jak produkcja soli sodowej (soli kuchennej), chloru i innych substancji chemicznych. Używany jest również w laboratoriach do regulowania pH roztworów lub do aktywowania reakcji chemicznych, takich jak przygotowywanie próbek do analizy chemicznej.
• Kwas cytrynowy (C6H8O7):
Kwas cytrynowy jest powszechnie stosowany jako substancja konserwująca i regulator kwasowości w produktach spożywczych, takich jak napoje gazowane, dżemy, konfitury i inne. Wykorzystywany jest także w produkcji leków i suplementów diety.
• Kwas mlekowy (C3H6O3):
Kwas mlekowy jest stosowany w przemyśle spożywczym jako regulator kwasowości, konserwant i czynnik fermentacji w produktach mlecznych, jogurtach i kisielach.
MM z aktywatorami dostępny jest w różnych pojemnościach i w różnych stężeniach.