• Kwas mlekowy 21%. Czda - 100ml

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 100 ml

20.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 2 dni
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Kurier Pocztex 48 10
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 15
Kurier DPD 15
Paczkomaty InPost Pobranie 18
Kurier InPost (Pobranie) 19
Kurier DPD Pobranie 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 690 797 388

Zostaw telefon

Kwas mlekowy 21% -100ml

Kwas mlekowy jest naturalnym konserwantem i regulatorem pH. Jest aktywatorem MMS. Z tego względu stosowany jest razem z chlorynem sodu. Dzięki właściwościom zakwaszającym, w bezpieczny sposób reaguje z cząsteczką MMS. Jest jednocześnie produktem całkowicie naturalny. Do zakwaszania może być stosowany zamiennie z kwasem cytrynowy, solnym oraz winowym.

Kwas mlekowy należy do grupy alfa-hydroksykwasów (AHA) i jest otrzymywany podczas naturalnego procesu fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus. Kwas mlekowy jest jednym z metabolitów tkanki mięśniowej, powstających podczas wysiłku fizycznego. W kosmetologii wykorzystuje się aktywną biologicznie formę optyczną kwasu mlekowego-L. Kwas mlekowy jest rozpuszczalny w wodzie, nie rozpuszcza się w tłuszczach. Posiada większą cząsteczkę od kwasu glikolowego, dlatego działa delikatniej i bezpieczniej. Kwas mlekowy wspomaga działanie konserwantów i jest używany jako regulator pH w kosmetykach.

 

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 

Czystość: Czysty do analiz

Pojemność: 100 ml

Opakowanie: Szklana butelka z kroplomierzem