• Kwas mlekowy 21%. Czda - 100ml

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 100 ml

20.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11
Odbiór osobisty 0
Pocztex 24 11
Paczkomaty InPost 12
Kurier Pocztex 48 15
Kurier InPost 15
Kurier DPD 15
Paczkomaty InPost Pobranie 18
Kurier InPost (Pobranie) 19
Kurier DPD Pobranie 19
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 690 797 388

Zostaw telefon

Kwas mlekowy 21% -100ml

Kwas mlekowy jest naturalnym konserwantem i regulatorem pH. Jest aktywatorem MMS. Z tego względu stosowany jest razem z chlorynem sodu. Dzięki właściwościom zakwaszającym, w bezpieczny sposób reaguje z cząsteczką MMS. Jest jednocześnie produktem całkowicie naturalny. Do zakwaszania może być stosowany zamiennie z kwasem cytrynowy, solnym oraz winowym.

Kwas mlekowy należy do grupy alfa-hydroksykwasów (AHA) i jest otrzymywany podczas naturalnego procesu fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus. Kwas mlekowy jest jednym z metabolitów tkanki mięśniowej, powstających podczas wysiłku fizycznego. W kosmetologii wykorzystuje się aktywną biologicznie formę optyczną kwasu mlekowego-L. Kwas mlekowy jest rozpuszczalny w wodzie, nie rozpuszcza się w tłuszczach. Posiada większą cząsteczkę od kwasu glikolowego, dlatego działa delikatniej i bezpieczniej. Kwas mlekowy wspomaga działanie konserwantów i jest używany jako regulator pH w kosmetykach.

 

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 

Czystość: Czysty do analiz

Pojemność: 100 ml

Opakowanie: Szklana butelka z kroplomierzem

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.