• Kwas mlekowy 21%. Czda - 100ml

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 100 ml

30.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Pocztex 24 14
Kurier InPost 17
Kurier DPD 17
Paczkomaty InPost Pobranie 18
Kurier DPD Pobranie 20
Kurier InPost (Pobranie) 24
Wysyłka kurierska Litwa 70
Wysyłka kurierska Węgry 75
Wysyłka kurierska do Chorwacji 110
Przesyłka kurierska do Portugalii 120
Dostępność Duża dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 690 797 388

Kwas mlekowy 21% -100ml

Kwas mlekowy jest naturalnym konserwantem i regulatorem pH. Jest aktywatorem MMS. Z tego względu stosowany jest razem z chlorynem sodu. Dzięki właściwościom zakwaszającym, w bezpieczny sposób reaguje z cząsteczką MMS. Jest jednocześnie produktem całkowicie naturalny. Do zakwaszania może być stosowany zamiennie z kwasem cytrynowy, solnym oraz winowym.

Kwas mlekowy należy do grupy alfa-hydroksykwasów (AHA) i jest otrzymywany podczas naturalnego procesu fermentacji cukrów z udziałem bakterii mlekowych z rodzaju Lactobacillus. Kwas mlekowy jest jednym z metabolitów tkanki mięśniowej, powstających podczas wysiłku fizycznego. W kosmetologii wykorzystuje się aktywną biologicznie formę optyczną kwasu mlekowego-L. Kwas mlekowy jest rozpuszczalny w wodzie, nie rozpuszcza się w tłuszczach. Posiada większą cząsteczkę od kwasu glikolowego, dlatego działa delikatniej i bezpieczniej. Kwas mlekowy wspomaga działanie konserwantów i jest używany jako regulator pH w kosmetykach.

 

Kwas mlekowy o stężeniu 21%. 

Czystość: Czysty do analiz

Pojemność: 100 ml

Opakowanie: Szklana butelka z kroplomierzem

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.